Referanser

Urbygningen Ås

Urbygningen Ås

Byggherre: Statsbygg
Hovedentreprenør: Skanska
Byggeår: 2014-2015
Størrelse: 6,5 mill. NOK

Urbygningen Ås er en del av Landbrukshøyskolen utenfor Oslo. Det skal utføres en totalrestaurering hvor nesten 40% av bygningen er fredet noe som gjør jobben ekstra krevende. Urbygningen ligger med hovedfasaden mot Riksveien og hovedinnkjøringen til Universitetet. Den sto ferdig i 1901 og var da den nye undervisningsbygningen. Totalteknisk entreprenør er Skanska med god styrende hånd fra Statsbygg. Prosjektet er digitalt som betyr at alle montører må ha tilgang på Ipad o.l. Det vil blir 5 digitale arbeidsstasjoner ute på byggeplassen og tilgang til WIFI på hele bygget mest med tanke på arbeidene som skjer i kjelleren.

Ventilasjon: VAV I alle rom med fortregningsventilasjon, samtlige eksisterende støpejernsrister og sjakter skal gjenbrukes som avtrekk. 7 aggregat på totalt ca. 70 000m3/h, Brutto areal 8300 m2.